Kalkkorrels van drinkwaterbedrijven zijn goud!

Bij het ontharden van drinkwater komen kalkkorrels vrij. AquaMinerals en de drinkwatersector vinden al jarenlang hoogwaardige, en steeds vaker circulaire, bestemmingen voor deze reststroom. De kalkkorrels van de drinkwaterbedrijven hebben het Cradle to Cradle certificaat ‘goud’ behaald.

Cradle to Cradle Certified® (C2C) is een wereldwijd erkende maatstaf voor veiligere, duurzamere producten voor de circulaire economie. Fabrikanten en merken over de hele wereld vertrouwen op C2C-certificering als dé standaard voor producten met een positieve impact op mens en planeet. Duurzame koplopers kunnen met trots kiezen voor de circulaire kalkkorrels als grondstof in hun product.

Alle locaties gecertificeerd

Om dit certificaat te behalen zijn onder andere de samenstelling van de kalkkorrels, de recyclebaarheid en sociale duurzame aspecten beoordeeld. Ook werd er per productielocatie gekeken naar het verbruik van energie, water en chemicaliën. Alle drinkwaterproductielocaties met kalkkorrels zijn gecertificeerd, dit zijn meer dan 50 locaties van de volgende drinkwaterbedrijven: Brabant Water, De Watergroep, Dunea, Evides, Oasen, PWN, Vitens, Waternet, Waterbedrijf Groningen, WMD en WML.

Trots op resultaat Het resultaat mag er zijn: de kalkkorrels zijn goud! Het C2C-certificaat werd uitgereikt door Hein van Tuijl, Managing Director van EPEA tijdens tijdens de viering van het 25-jarig jubileum van AquaMinerals. AquaMinerals heeft het certificeringstraject geleid namens de drinkwaterbedrijven. Zij werden bijgestaan door EPEA Benelux, een geaccrediteerd assessor voor Cradle to Cradle Certified® certificeringen. Ook verhandelen zij de kalkkorrels namens de drinkwaterbedrijven.