Header Kernwaarden

Kernwaarden

Verbindend rondom gedeeld belang

Alleen door samenwerking in de keten kunnen we succesvol zijn in de circulaire economie. AquaMinerals® verbindt participanten, afnemers en dienstverleners. Waar we kansen zien, starten we gezamenlijke projecten en business cases op en richten we (nieuwe) ketens in. We vormen een krachtig collectief dat kennis deelt, innoveert en zorgdraagt voor de toekomst.

Samen winnen we aan:

  • Inkoopkracht- door het geclusterde volume
  • Verkoopkracht – door het aanbod van verschillende kwaliteiten, de leverzekerheid en één verkoopkanaal
  • Innovatiekracht – door het bundelen van kennis en middelen

Maatschappelijk ondernemend

Waarde toevoegen aan reststoffen en deze succesvol vermarkten, vraagt om ondernemerschap. We zijn proactief en gemotiveerd om onze doelen te bereiken. We zijn niet bang om risico’s te nemen, maar zullen daarin nooit concessies doen aan onze betrouwbaarheid, compliance en kwaliteit. Bij al onze overwegingen nemen we onze verantwoordelijkheid voor mens en milieu zeer serieus.

Innovatief

We blijven op zoek naar nieuwe toepassingen. Innovatie, onderzoek en samenwerking met ambitieuze partners binnen en buiten de keten leidden al tot verrassende technieken en product-/marktcombinaties. Denk aan kalkkorrels in glas en zelfs in tapijtruggen, waterijzer in pelletvorm, of een vrachtwagen die tijdens de rit de korrels droogt met de warmte van de motor. De mogelijkheden zijn grenzeloos.

Betrouwbaar

Betrouwbaarheid zit in onze haarvaten. Vanzelfsprekend volgen wij in al ons handelen de geldende wet- en regelgeving. Evengoed is dit geen eenvoudige opgave, want in dit relatief nieuwe vakgebied zijn de regels zeer complex. We volgen de ontwikkelingen op de voet, gaan namens onze participanten in overleg en oefenen invloed uit waar mogelijk. We werken transparant, doen wat we zeggen en zeggen wat we doen.