Ontdek de Reis van Calciet: Innovatie in Duurzaamheid!

AquaMinerals nodigt je uit om een kijkje te nemen in onze wereld van duurzame oplossingen voor stofstromen die vrijkomen bij het zuiveren van water. Die bestemmingen zoeken we het liefst in de watersector zelf. Hiervoor ontwikkelt AquaMinerals passende ketens, die vervolgens hoogwaardig worden bediend en/of geëxploiteerd.

Ontdek de fascinerende reis van ons calciet, beginnend bij een drinkwaterbedrijf waar het zorgvuldig wordt geoogst en reis vervolgens mee naar Veghel, waar het calciet wordt gemalen en gedroogd met duurzame energie in een efficiënt proces bij Van Zutven Feed Processing. De drinkwaterbedrijven die deze circulaire grondstof inkopen voor toepassing in hetzelfde zuiveringsproces profiteren nu ook van een fors betere voetafdruk.

Ontdek hoe het gemalen calciet een breed scala aan sectoren bedient, waaronder food en cosmetica, evenals producenten van composietmaterialen en tapijttegels.  Daarnaast zijn er plannen om het gebruik van gemalen calciet uit te breiden naar een breder scala aan duurzame technische toepassingen.

Bekijk onze video en ontdek hoe AquaMinerals bijdraagt aan de circulaire economie en de voetafdruk van drinkwaterbedrijven verkleint. Klik hier om de video te bekijken.

De video is tot stand gekomen met dank aan Brabant Water, Van Zutven Feed Processing en Desso Tapijten.