Struviet voor een heldere vijver thuis

We hebben weer een mooie bestemming gevonden voor struviet, één van de producten uit de rioolwaterzuivering. AquaMinerals levert het sinds kort aan het bedrijf Velda, welbekend bij vijverliefhebbers, die het inzet als meststof voor waterplanten. Zo zorgt struviet voor een gezonde en heldere vijver.

Een aantal waterschappen produceert struviet bij het verwijderen van fosfaat en ammonium uit het binnenkomende afvalwater. Struviet wordt geproduceerd in de zuivering als kristal bestaande uit fosfaat, ammonium en toegevoegd magnesium. Met name fosfaat is een heel belangrijke meststof voor planten. Dit moeilijk oplosbare kristal is ideaal als slow release meststof, omdat planten prima in staat zijn om de belangrijke bouwstoffen hieruit op te nemen.

Velda levert een breed assortiment vijverproducten, is marktleider in de Benelux en een grote speler in Europa. Met de serie Vincia 100% natural levert het bedrijf 100% milieuvriendelijke en biologisch afbreekbare producten om de vijver, vissen en planten gezond en mooi te houden. Het struviet wordt dankzij zijn specifieke eigenschappen toegepast in de Vincia Aqua Plant Tabs, als natuurlijke voedingstof voor vijverplanten met een langdurige werking.