AquaMinerals helpt kinderen in Ivoorkust door UNICEF te steunen bij de bouw van scholen met gerecyclede bouwmaterialen

AquaMinerals heeft zich aangesloten bij UNICEF Business Buddies en ondersteunt het innovatieve project Plastic Bricks. Door plastic te recyclen worden bouwstenen voor klaslokalen gemaakt. Het project Plastic Bricks heeft een dubbel doel: het bevorderen van onderwijs voor meer kinderen in Ivoorkust en het aanpakken van het groeiende afvalprobleem in het land. Elke dag produceert hoofdstad Abidjan maar liefst 288.000 kilo plastic afval. UNICEF laat een deel van dit afval recyclen tot plastic bouwstenen, waarmee schoollokalen worden gebouwd. Momenteel gaan 1,6 miljoen kinderen in Ivoorkust niet naar school, en mede dankzij de bijdrage van AquaMinerals kunnen meer kinderen nu onderwijs volgen.

Joliene Heimgartner van UNICEF Nederland is verheugd met de samenwerking: “We zijn ontzettend blij met deze bijdrage. Dankzij de steun van Nederlandse bedrijven zoals AquaMinerals zorgen we ervoor dat meer kinderen in Ivoorkust naar school kunnen, terwijl we tegelijkertijd andere problemen in het land aanpakken.”

Het partnerschap tussen AquaMinerals en UNICEF is een goede match, aldus Olaf van der Kolk. AquaMinerals ziet het omzetten van afval naar nuttige bouwmaterialen een goede stap in de richting van een duurzamere wereld. De ontwikkeling van kinderen is een maatschappelijke prioriteit en morele opgave. En vanuit een duurzaamheidsperspectief: met onderwijs en ontwikkeling zullen deze kinderen een bijdrage leveren aan een groenere toekomst. Met deze samenwerking sluit AquaMinerals zich aan bij een grote organisatie die wereldwijd kinderen helpt.

UNICEF Business Buddies is een concept dat bedrijven verbindt met het werk van UNICEF. Joliene Heimgartner nodigt alle bedrijven, groot en klein, uit om zich aan te sluiten bij UNICEF en een verschil te maken in het leven van kinderen over de hele wereld. Voor meer informatie over UNICEF Business Buddies en het Plastic Bricks-project, kunt u terecht op www.unicef.nl/businessbuddies.