AquaMinerals lanceert samen met Omlab wedstrijd Maacq Waar(de)!

De waarde van de circulaire grondstoffen is enorm. Als jij werkt in de watersector, weet je dat als geen ander. AquaMinerals lanceert i.s.m. Omlab op Wereldwaterdag 22 maart 2022 de wedstrijd ‘Maacq Waar(de)’. Misschien weet jij wel een perfecte toepassing voor grondstoffen als calciet en cellulose! Dit is een uitnodiging om je idee in te dienen. Het mooiste productidee voor de watersector wordt uitgewerkt en ge-3Dprint met een Omlab’s circulaire printmateriaal. Omlab is de circulaire biobased designstudio, die milieuvriendelijk en constructief 3D-printen onderzoekt.

Alle medewerkers van participanten van AquaMinerals kunnen meedoen aan Maacq Waar(de). 

Voor Maacq Waar(de) heeft Omlab samen met ontwerper Lilian van Daal een zitobject gemaakt, ge-3Dprint van calciet en cellulose. Het ontwerp is geïnspireerd door de natuur en technische producten voor taluds. De kruk is een voorbeeld van wat je kunt maken met vernieuwende, circulaire grondstoffen. Het zitvlak, een tegel, kan gebruikt worden als biologisch afbreekbare taludversterking.

Hoe doe je mee?
Elke participant van AquaMinerals krijgt een 3Dprint van Omlab toegestuurd. Die print is gemaakt van de grondstoffen uit de watersector. De bedrijven ontvangen dit pakket na 22 maart, dus in de week van de Wereldwaterdag. Ze krijgen een tegel van het zitobject en uitleg hierover. 

Uitnodiging: maak waar
Dat object van Omlab is puur ter inspiratie! Het kan niet anders dan dat medewerkers uit de watersector, een idee hebben voor meer toepassingen. Wat bedenk jij voor mengsels met Calciet, Cellulose of andere grondstoffen zoals Waterijzer, Struviet of bijvoorbeeld Aluminiumslib? Een product voor de watersector!

Dien je idee in. Dat kan al met een bericht, een beschrijving, een foto of een uitgewerkte tekening. In elke organisatie die meedoet kan dit ingediend worden via de afdeling communicatie.

Vervolg: Maak waarde
Het meest interessante idee wordt uitgewerkt door een commissie met o.a. een innovatieadviseur en Omlab. Het meest interessante idee voor de watersector wordt ge-3Dprint. De bedenker van het winnende idee krijgt natuurlijk een exemplaar.  En misschien wordt het wel doorontwikkeld tot een product voor de watersector?

Meer weten?
Volg AquaMinerals en/of Omlab op LinkedIn en Instagram via de hashtag #maacqwaarde. Regelmatig posten we iets over de grondstoffen en de objecten. Je kunt ook online aanhaken bij een lunchsessie op maandag 11 april om 12.00 uur: Omlab en AquaMinerals geven uitleg over de grondstoffen en 3Dprints.

Maacq Waar(de) is een initiatief van AquaMinerals i.s.m. Omlab, circulaire biobased designstudio. Het is een vervolg op het project Maacq, waarin de grondstoffen uit de watersector centraal staan. Maacq is een samenvoegsel van maak, circulair en grondstoffen uit water (met de q van AquaMinerals).