AquaMinerals levert bijdrage aan NEMO-tentoonstelling Zuiver Water

AquaMinerals heeft een bijdrage mogen leveren aan de vernieuwde tentoonstelling Zuiver Water in NEMO Science Museum. Dit museum heeft samen met Waternet gewerkt aan een vernieuwde tentoonstelling over hoe technologie gebruikt wordt om rivierwater te veranderen in schoon drinkwater. De tentoonstelling gaat officieel open voor gebruik tijdens de meivakantie vanaf zaterdag 23 april.

In Zuiver Water doorlopen bezoekers op een speelse manier de verschillende stappen in het drinkwater zuiveringsproces.

Eén van de processtappen die specifiek in beeld wordt gebracht is het ontharden van het water. AquaMinerals heeft calcietkorrels en entmateriaal (‘Hollandse Calciet’ uit de Calcite Factory), zoals deze aan het drinkwaterproces wordt toegevoegd in de vestiging in Leiduin (before) en zoals deze er vervolgens uit worden gehaald (after), geleverd. 

Tevens is er door AquaMinerals voor gezorgd dat de volgende eindproducten waarin het calciet is verwerkt/toegepast in de tentoonstelling te zien zijn:

  • Glazen potje van Ardagh Glass,
  • Betonnen straatbaksteen van Struyk Verwo Infra,
  • Badkamertegel van Royal Mosa,
  • Tapijttegel van Desso en
  • Gezichtsscrub van Naïf.

In de meivakantie is er in NEMO Science Museum extra aandacht voor het thema water. Naast de vernieuwde tentoonstelling kunnen bezoekers in workshops zelf slootwater schoonmaken en zeepbellen onderzoeken.

NEMO; Zuiver Water

Fotograaf: DigiDaan