KWR Water Research Institute, AquaMinerals en Wateropleidingen continueren samenwerking in Nieuwegein

In Nieuwegein hebben KWR Water Research Institute, AquaMinerals en Wateropleidingen een verlenging van de huurovereenkomst ondertekend. Tot zeker eind 2026 blijven de organisaties gehuisvest in hetzelfde gebouw aan de Groningenhaven te Nieuwegein. Met deze verlenging continueren de bedrijven ook de strategische samenwerking. Het gebouw is een ontmoetingsplaats voor samenwerken, kennisdelen en innovatie iets wat de drie partijen regelmatig met elkaar doen. 

Tijdens een feestelijke bijeenkomst is de verlenging van de huurovereenkomst en de samenwerking opnieuw bezegeld. Hierbij waren de managementteams van de organisaties aanwezig en motiveerde de directeuren hun beslissing:

Dragan Savic (KWR): “I am very happy about the collaboration with AquaMinerals and Wateropleidingen as it allows for the combining of unique strengths and expertise of the companies, leading to greater success and innovation in circular economy for the water sector.”

Olaf van der Kolk (AquaMinerals): ‘Ik ben blij dat we ook de komende drie jaren in dit gebouw gehuisvest zijn. Niet alleen is het een fijn en mooi gebouw, het is voor AquaMinerals van flinke toegevoegde waarde om bij KWR en Wateropleidingen in hetzelfde pand te zitten. Door onze netwerken, kennis en samenwerking versterken we elkaar in het bereiken van onze doelen.’

Gabriëlle Knufman (Wateropleidingen): “Als Wateropleidingen kijken we uit naar een voortzetting en verdere uitbreiding van de strategische samenwerking met onze partners KWR en AquaMinerals. Het delen van een gebouw maakt dat de lijntjes kort zijn, waardoor we elkaar makkelijk weten te vinden en elkaar kunnen versterken. Hierdoor kunnen we de watersector nog beter bedienen.”