Word de schakel tussen onderzoek en realiteit! Word Business Developer Grondstoffen uit Water bij AquaMinerals en breng nieuwe waardeketens tot leven. Maak de stap van concept naar realisatie en breng jouw kennis, verbinding en ervaring in om nieuwe mogelijkheden te ontwikkelen binnen de grondstoffenbehandeling uit water. In deze functie word je een sleutelfiguur in het realiseren van innovatieve oplossingen.

Wie zijn wij

AquaMinerals B.V. ontwikkelt hoogwaardige toepassingen voor de reststoffen van drinkwaterbedrijven en waterschappen. De stoffen die ontstaan bij de productie van drinkwater en het zuiveren van communaal afvalwater, zetten we bij voorkeur circulair in. We zijn een innovatieve, ambitieuze maar tegelijkertijd no-nonsense ketenorganisatie. Jaarlijks bestemmen we nu zo’n 335.000 ton materiaal, met een omzet van zo’n 24,5 miljoen euro.

De functie

De Business Developer Grondstoffen uit Water(behandeling) (BGDW) staat aan de basis van het ontwikkelen van nieuwe, duurzame en circulaire grondstofketens. Een functie met impact!

Het gaat om een nieuwe formatieplaats binnen de organisatie.  Hiermee draag je bij aan de ambitie en opdracht van AquaMinerals om nieuwe ketens te ontwikkelen voor nieuwe stofstromen die resulteren uit nieuwe zuiverings- of terugwintechnieken. Daarnaast draag je bij aan een verdere optimalisatie van de duurzaamheidsdoelstellingen en/of financiële doelstellingen als gevolg van ontwikkelingen (fiscaal, milieuwetgeving, etc.) die de sector noodzaakt om bestaande ketens om te bouwen en daarmee de sector minder afhankelijk te maken van een beperkt aantal afzetmogelijkheden.

Wanneer de BDGW begint, zijn de eerste verkenningen en onderzoeken al geweest en zijn de belangrijkste stakeholders bekend. Binnen AquaMinerals betreft dit ketens met een verwachte doorlooptijd tot realisatie van 2 tot 18 maanden.

Je legt verantwoording af aan de directeur en werkt nauw samen met de Manager Projecten en Manager Sales.

De werkzaamheden

•                  Opstellen van de jaar- en meerjarenbegroting op voor innovatieprojecten;

•                  Opstellen van projectplannen;

•                  Opstellen van activiteitenprogramma (in samenwerking met de Manager Projecten en Manager Sales);

•                  Afstemmen  van de aansturing en uitvoering van de projecten met de Manager Projecten. Financieel en inhoudelijk verantwoordelijk voor de (sub-) projecten waarvoor de BDGW als projectleider is aangewezen;

•                  Stelt value cases op (of stelt bestaande bij) en adviseert over de vervolgstappen;

•                  Onderhouden van contacten met participanten en externe partijen die een rol (kunnen) spelen bij het creëren van nieuwe waardeketens;

•                  Prioriteren ketens op basis van de slaginskans(en) en bijdrage aan de doelen van AquaMinerals en haar participanten.

Jouw profiel

Je bent nieuwsgierig en een echte verbinder. Vanuit je technisch-inhoudelijke kennis ben jij een vanzelfsprekend aanspreekpunt voor participanten, collega’s bij AquaMinerals en externe partijen zoals onderzoeksinstituten, bewerkers van grondstoffen en (potentiële) afnemers. Daarnaast ben je organisatiesensitief en goed in het afwegen van strategische belangen. Tot slot helpt een zakelijke en commerciële instelling je om stabiele en duurzame ketens tot stand te brengen. Je voelt je thuis in een kleine, pragmatische en no-nonsense organisatie. Verder heb je:

•                  Een WO en/of Hbo-opleiding (in een materiaalkundige- of technische richting);

•                  Affiniteit met de grondstoffen- of watersector (is een pré);

•                  Minimaal 5 jaren ervaring in een technisch-commerciële rol;

•                  Ervaring in zakelijke omgeving en bouwen consortia;

•                 Sterke netwerkkwaliteiten, zowel intern als extern.

Wij bieden

•                  Uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden;

•                  Flexibele werktijden;

•                  Een dynamisch team;

•                  Een jaarcontract dat bij goed functioneren wordt omgezet in een contract voor onbepaalde tijd;

•                  AquaMinerals werkt volgens de CAO Waterbedrijven (WWB CAO).

Wil jij ons team versterken?

Stuur dan vóór 20-2-2023 per e­mail je motivatiebrief en cv naar scholman@aquaminerals.com.

Neem voor meer informatie over de inhoud van de functie contact op met Olaf van der Kolk (Directeur) via 030-6069727.

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Uitzend-, detacherings- en W&S-bureaus hoeven niet te reageren, acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.