Team AquaMinerals wint Circular Challenge!

BlueCity is een circulaire stad binnen de stad Rotterdam en gevestigd in het voormalige Tropicana zwembad. Hier zijn inmiddels vele duurzame startups gevestigd die hun ideeën daar (door-) ontwikkelen. Vanuit BlueCity wordt sinds enkele jaren een Circular Challenge georganiseerd. Hier proberen teams van 6 young professionals binnen 6 weken oplossingen te vinden voor circulaire uitdagingen van uiteenlopende bedrijfstakken. In mei van dit jaar gingen een 6-tal groepen aan de slag met circulaire uitdagingen van de watersector. De professionele begeleiding van de young professionals en gebleken successen in het verleden, deden AquaMinerals besluiten ‘een challenge’ in te brengen.

AquaMinerals vroeg een team van young professionals om tijdens de #CircularChallenge van @BlueCity (010) een circulaire oplossing te vinden voor onze reststroom ijzerkalkslib. Daarop volgden een aantal weken met volop experimenten. Het team onderzocht o.a. de mogelijkheid om ijzerkalkslib als verf of beits aan te brengen. De eerste experimenten lieten goede resultaten zien waarbij het slib een mooie, natuurlijk ogende kleur gaf aan een stuk hout.

Tijdens de feestelijke finale op 1 juli  vond de jury deze toepassing van alle presentaties en opdrachten het meest in het oog springend. Lees hier alles over de challenge.

De groep wordt nu ondersteund door BlueCity (010) in de vorm van belgeleiding en een ruimte/lab om het idee verder uit te werken.

Uiteraard zijn wij bijzonder trots op deze prestatie en kijken uit naar de toekomstige mogelijkheden die dit wellicht gaat brengen.

Voor meer informatie: Helmuth Lenting Lenting@aquaminerals.com

Foto’s: Jacqueline Fuijkschot