Waterschap Zuiderzeeland treedt toe tot het AquaMinerals-collectief

Waterschap Zuiderzeeland (ZZL) is per 1 juli 2021 als 5e waterschap toegetreden tot het AquaMinerals-collectief. We zijn hier als AqM uiteraard zeer verheugd over, met ZZL verwelkomen we een ambitieus, coöperatief en doortastend waterschap met wie we -samen met de andere participanten- ongetwijfeld nog mooie ketens zullen ontwikkelen. Met toetreding van ZZL groeit het collectief verder en kunnen we samen nog krachtiger werken aan duurzamere en liefst circulaire stofstroomketens. 

Met toetreding tot het AqM-collectief krijgt ZZL toegang tot de ontwikkelde (en te ontwikkelen) kennis & expertise, alsmede fysieke stofstroomketens. ZZL heeft aangeven ambitieus te zijn als het gaat om het valoriseren van onder andere struviet, fijnzeefgoed, biomassa, groen gas/ CO2 en thorwash. AqM pakt deze uitdagingen graag op, samen met ZZL en haar andere participanten.

AquaMinerals krijgt met ZZL een aandeelhouder erbij die in woord en daad stappen zet in de circulaire economie. Daarnaast brengt ZZL kennis en stofstromen in, hetgeen het collectief nog sterker maakt om noodzakelijke stappen te zetten in het valoriseren van stromen uit de waterketen.

Welkom Waterschap Zuiderzeeland!